top of page

PROGRAM/AKTIVITI

MAJLIS PERPISAHAN DAN PENYERAHAN NOTA
SERAH TUGAS

Pada 27 Februari 2022, Pejabat KDYMM Sultan Terengganu telah mengadakan Majlis Perpisahan dan Penyerahan Nota Serah Tugas sempena perpindahan Dato' Zulkifli bin Ali ke Pejabat Pengarah Tanah Dan Galian Terengganu. Beliau telah berkhidmat di jabatan ini dari Oktober 2020 hingga Februari 2022 dan digantikan oleh Tuan Haji Mohd Sophian bin Abu Bakar yang merupakan bekas Pegawai Daerah/Pentadbir Tanah Kemaman.

MAJLIS KURNIAAN SUMBANGAN HARI RAYA AIDILFITRI 2022

Pada 28 April 2022, Pejabat KDYMM Sultan Terengganu telah mengadakan Majlis Penyampaian Kurniaan Hari Raya Aidilfitri Kebawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Terengganu dan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Sultanah Terengganu bertempat di Dewan Serbaguna. Majlis ini telah disempurnakan oleh Yang Berbahagia Dato' Pengelola Bijaya DiRaja, Tuan Haji Mohd Sophian bin Abu Bakar .


Berikutan dengan Fasa Peralihan ke Endemik yang dilaksanakan, perjalanan majlis telah diselaraskan mengikut SOP yang telah ditetapkan. 

PERTANDINGAN BADMINTON

Pertandingan Badminton Kelab Kebajikan dan Sukan Kakitangan Istana Terengganu (KEKITE) oleh Biro Sukan Kelab KEKITE telah diadakan pada 15 dan 16 Julai 2022 bertempat di Dewan Serbaguna Pejabat KDYMM Sultan Terengganu. Pertandingan ini terbahagi kepada dua kategori iaitu Perseorangan Lelaki dan Beregu Lelaki. Hadiah pertandingan disampaikan oleh Yang Berbahagia Dato’ Pengelola Bijaya DiRaja, Tuan Haji Mohd Sophian bin Abu Bakar 

 

Objektif pertandingan ini adalah untuk memupuk semangat kerjasama sepasukan serta mengatur strategi corak permainan. Disamping itu juga, menggalakkan penglibatan aktiviti berkaitan dan mengeratkan hubungan silaturrahim sesama staf.

PROGRAM KESIHATAN DAN DERMA DARAH

Pada 5 Julai 2022 (Selasa),  Kelab Kebajikan dan Sukan Kakitangan Istana Terengganu (KEKITE) dengan kerjasama Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu dan Hospital Sultanah Nur Zahirah telah menganjurkan Program Kesihatan dan Derma Darah bertempat di Dewan Serbaguna, Pejabat KDYMM Sultan Terengganu.

Program ini telah dirasmikan oleh Yang Berbahagia Dato’ Pengelola Bijaya DiRaja, Tuan Haji Mohd Sophian bin Abu Bakar yang juga merangkap Penasihat Kelab dan telah dihadiri oleh semua kakitangan dan kontraktor yang bertugas di Istana Syarqiyyah.

bottom of page